Earth Hour

Wednesday, March 25, 2009




Yang ini memang menarik untuk di tulis.Tetapi aku rasa TNB yg rasa x menarik sekarang ni.Mana tak nye rugi besar la pengurusan TNB sebab ni.Hahaha...nak buat macamana sbab ianya disokong oleh seluruh dunia.untuk kebaikan semua gak.Earth Hour ni adalh untuk melawan global warming yang sekarang ini semakin serius disebabkan penggunaan kuasa dan pencemaran berlebihan.Lapisan ozon pulak dah semakin nipis.Pada jam 8.30 malam sehingga 9.30 malam hari Sabtu ni, bergelaplah dan menutup semua lampu di seluruh negara bagi menyokong tindakan ini.Sebanyak 74 negara di dunia telah menyokong tindakan ini untuk memberi kerjasama pada Earth Hour ni dan semakin hari bilangan ini semakin bertambah.Come on Malaysia! tunjukkan yang kita semua ini menyokong demi kebaikan semua..Aku pun pasti akan menyokong!!

Vote Earth by simply switching off your lights for one hour and join the world for Earth Hour!!

Sabtu, 28 Mac, 8.30:9.30 malam.

Maulidur Rasul S.A.W

Tuesday, March 10, 2009

SELAMAT MENYAMBUT KEPUTERAAN JUNJUNGAN BESAR NABI MUHAMMAD S.A.W

Rasulullah SAW berasal daripada Kabilah Quraisy iaitu suku Arab yang dipercayai daripada keturunan Nabi Ismail AS. Diputrakan pada 12 Rabiul Awal, Tahun Gajah yang biasa disamakan dgn tahun 570 Masihi.

Marilah kita bersama-sama BERSALAWAT ke atas Nabi Muhammad SAW.........

Racial Hatred!!!

Friday, March 6, 2009

Lagu dari ACAB - Racial Hatred 2.lagu lama dari album skinhead 4 life (2001).sebuah band yang sememangnya otai dalam scene underground ni.lirik lagu dia mmg penuh pengertian.memandangkan sekarang ni negara agak kucar-kacir, aku pun upload la video ni yg aku rasa sgt sesuai dgn situasi sekarang.sesetengah pihak melaung2kan isu perkauman yg melampau.mereka terlalu taksub dgn sikap perkauman mereka.kita hidup berbilang kaum di malaysia.aku malas la nk cite banyak.jadi lu fikir lah sendiri!!!..Disini aku ingin berkongsi dgn korang video(amik kat youtube) dan lirik lagu ni..Enjoy!!




still it happen in our world today
racist bastard still having to say
why can't we live in unity
one nation with pride and dignity

are there to judge by the color
are there to win by hating each other
there's a cause,a cause to fight
if it cause fight racism then we must unite

the wrath of oi unite us all
never fall, we will stand tall
living in this life we like
fighting another, racist attack

no matter if you black or white
it's not your color that makes it right
no matter if you yellow or brown
it's not your color that should put you down

unite is the thing's to be
see how strong that we can be
stick together and see it trough
the strength will build with me and you

lepas geram!!!

Wednesday, March 4, 2009

sape2 nk test power korang bleh try la...sape paling jauh tendang kira paling power...sapa2 yg memang anti watak dalam game ni (xpayah bgtau la..sendiri tgk) mmg ni peluangnya..just for fun!!!

singapura di langgar aku

Tuesday, March 3, 2009






26feb smpi 2mac o9..aku telah melanggar singapura..wakaka..best gler tp xbley blah la..mahal siot..kpd perokok tegar cm aku ni rasa terseksa cket sbb xbley merokok kt kebanyakkan tmpat..tp bgs sbb save cket..sekotak sing dollar 11.20(20 btg)x2.4=rm26.88..kira berdisiplin gak la kt sana tp blk msia jahanam blk..hikhik..

nor afiq haikal....

Dah 4 hari haikal demam..mungkin sbb org ckp nk tukar bulan kot..semalam 2 mac genap umur haikal 10 bulan..sampai mama dia amik cuti dah 2 hari nk jaga dia..tapi hari ini dia dah kembali aktif sepeti biasa..pastu siap bergaya lg dgn spec yg angah beli kt singapore kelmarin..tgklah aksi si tembam ni..semakin lasak walaupun blum pandai jalan lagi..