Patin Hunter @ Sukida Resort

Thursday, January 29, 2009

Memang syok gila bila pegi memancing ni.Ramai gak yg pergi camping sambil memancing kat Sukida Resort,Langat ni.Kebab,Akim,Jang,Taib,Mat jack,Emi,Todak,Amir, dan awek kebab.Kitorg bertolak dari Shah Alam pada petang Jumaat dan singgah Hulu Kelang tuk ambil akim di rumah dan terus ke Langat.Sampai lebih kurang kul 7 lebih gak la.

Smpai je terus letak barang2 kat dlm chalet.Rehat jap sambil susun barang2 pancing.Dalam pukul 8 lebih semua dah mula memancing.Sambil tggu tu,kitorg makan sandwich sardin ngan nasi goreng yg dibawa dari rumah.Masing-masing memang mengidam nk naikkan patin ngan tongsan je malam tu.Tunggu punya tunggu,talapia pulak yg naik.haha..asyik talapia je yg naik..kul 7 pagi barulah dapat naikkan haruan.Besar gak la..Ingat berat dalam 700gram kot..menyambar rakus umpan dedak yg dipasang.

Memang happy semua hari tu..penat pun ada gak la tapi kenangan memang banyak hari tu.Dalam kul 4 petang kitorang kemas nak balik.Sempat lagi singgah air terjun kat tepi jalan mandi manda..fuhhhhh memang lega badan bila mandi tu..sejuk gila air…Next time memang nk pergi lagi pancing toman pulak ke,rohu ke kat mana2..memang best!!!



bersungguh-sungguh senyum nih...


Jang ngan Akim sempat posing kat tepi2 tu..


perjalanan pulang setelah puas


candid ja ni.xtau buat pe tu.


Kebab berjaya menaikkan Talapia


mandi-manda semasa dalam perjalanan pulang..yezzaaa!!

Bukti hasil musik yg berkualiti!!

Monday, January 19, 2009

Kalau dilihat dari segi lirik dan persembahan, memang boleh dijangka jugak lah kemenangan Meet Uncle Hussien dalam kategori Pop Rock dan Juara Lagu pada malam AJL ke23 semalam..klu nk dibandingkan hanya 2 atau 3 lagu je yg layak bersaing hebat ngan lagu kumpulan ni..heheh..Tak sangka pulak band indie boleh menang dalam AJL dua tahun berturut2.Sebelum ni Estrange pernah menang jugak.Mungkin dari situ kita tahu lagu2 ciptaan anak muda dari underground memang berkualiti.Cuma banyak pihak tidak memandang yang golongan ini boleh pergi jauh dalam menghasilkan musik mereka yg tersendiri.

Walaupun malam tu Faizal Tahir mendominasi 3 anugerah, kategori persembahan terbaik, vokal terbaik, dan kategori balada namun tidak disangka Juara lagu berpihak kepada MUH.Tahniah..Selepas ni harap ada pihak yang membuka mata untuk menyokong dan memajukan industri musik yg dibawa dari golongan2 underground.Tidak hanya memandang pada musik dari Indonesia saja.Bayak lagi musik yg berkualiti yg dihasilkan dari band2 dari Malaysia.Mari kita support musik yg berkualiti!!!keep on rocking!!

Chiptune 8-bit music @ Youth 09

Thursday, January 15, 2009

Aku pegi ngan Acim@Botuck berdua je tgk member dia perform..hari tu sabtu 10hb kat Youth 09@PWTC dua chiptuner je yg perform..Mikrochip No32 dgn Mikrobotmen je..diorg buat muzik sendiri..gempak!!..si Acim bukan main suka sambil kutuk member baik dia Mikrochip No32 perform..mane tidak nye,Acim cakap sekejap je si Am (mikrochip no32) da jadi artis kegilaan remaja masa kini..diorg ni student Uitm..baru je abis..lepas je abis diorg perform, aku ngan Acim berjalan pulang sambil tengok2 booth kat ctu..ramai orang kagum pasal 8-bit musik ni..hahaha



model handbag terlampau



model handbag dari benua afrika.>>isuhangat.blogspot.com

farewell party glam night

Wednesday, January 14, 2009


Malam yang happening..bukan pening tau..ya..memang happening malam tu..di buat khas untuk pelajar2 akhir GMi..Farewell Party Glam Night..aku xpakai yg glamour pun..mane ada masa nak prepare ni semua..aku datang pakai t-shirt,sweater,jeans, dengan converse ja..haha..itu pun ada org ckp aku stylo..buta ke pa?..kahkahkah..biar la..siap ada red carpet lagi tuk menyambut kami semua..Thanks bebanyak kat Miss Safrina sbb organize party ni tuk kitorg..aku malam tu kena menari ngan bapuk siot..memang lawak gila vavi ahh..dari mana ntah organizer jemput..real bapuk tu..bukan lakonan wehh…tapi yang penting semua pelajar akhir di rai dgn begitu meriah sekali malam tu..cuma xde live band je..aku tanya organizer "kenapa xde live band?".diorg cakap "xsempat la.rushing sgt.tp live bapuk kan ada"...Iyolah..yg penting enjoy malam tu..

selamat tinggal GMi

Yahoo!!!…aku da abis final external presentation dah..hua hua hua..gile kau..aku prepare project aku tuk kali terakhir 7 hari 7 malam tu sebelum presentation ni..pastu aku dgn bangganya demo aku punya projek dpn verifier2..inilah presentation yg terakhir skali..aku berjaya menamatkan pengajian aku di GMi.advance technology tu.pasni rilek kat umah je dulu.take time.rest puas2.internet 24 jam..pasni bleh g gig seluruh Malaysia..sebab aku da bebas.aku memang ada niat nk smbung belajar.tapi x tau yang di dalam @ di luar negeri…kepada kawan2 aku, semoga korang berjaya dalam apa yg di ingini..check it out!!





Q & A session





happy gile korg ek??yaa..memang happy pun sebab da abis segalanya

SAVE PALESTINE

Saturday, January 10, 2009


YA ALLAH
SELAMATKANLAH PENDUDUK PALESTIN DARI KEKEJAMAN YAHUDI
SELAMATKAN PALESTIN!!
HANCUR YAHUDI HANCUR ISRAEL!!

selamat tahun baru 2009

Thursday, January 1, 2009

selamat tahun baru 2009 kepada semua
apa azam anda?

semoga tahun 2009 ni lebih bermakna

Pure Vibracion - Mi Gal

ngah boring2 ni aku sj je nak upload satu band raggae yang best..and of corse la from mesia..support our local scene beb..wlaupun dah lama lagu ni aku ttp nak upload gak..
aku punya suka ar..and introducing PUREVIBRACION!!!

me gal, lets dancing all the nite
the trouble left behind now,
lets makin all the dark nite comes alive..
alrite…