Patin Hunter @ Sukida Resort

Thursday, January 29, 2009

Memang syok gila bila pegi memancing ni.Ramai gak yg pergi camping sambil memancing kat Sukida Resort,Langat ni.Kebab,Akim,Jang,Taib,Mat jack,Emi,Todak,Amir, dan awek kebab.Kitorg bertolak dari Shah Alam pada petang Jumaat dan singgah Hulu Kelang tuk ambil akim di rumah dan terus ke Langat.Sampai lebih kurang kul 7 lebih gak la.

Smpai je terus letak barang2 kat dlm chalet.Rehat jap sambil susun barang2 pancing.Dalam pukul 8 lebih semua dah mula memancing.Sambil tggu tu,kitorg makan sandwich sardin ngan nasi goreng yg dibawa dari rumah.Masing-masing memang mengidam nk naikkan patin ngan tongsan je malam tu.Tunggu punya tunggu,talapia pulak yg naik.haha..asyik talapia je yg naik..kul 7 pagi barulah dapat naikkan haruan.Besar gak la..Ingat berat dalam 700gram kot..menyambar rakus umpan dedak yg dipasang.

Memang happy semua hari tu..penat pun ada gak la tapi kenangan memang banyak hari tu.Dalam kul 4 petang kitorang kemas nak balik.Sempat lagi singgah air terjun kat tepi jalan mandi manda..fuhhhhh memang lega badan bila mandi tu..sejuk gila air…Next time memang nk pergi lagi pancing toman pulak ke,rohu ke kat mana2..memang best!!!



bersungguh-sungguh senyum nih...


Jang ngan Akim sempat posing kat tepi2 tu..


perjalanan pulang setelah puas


candid ja ni.xtau buat pe tu.


Kebab berjaya menaikkan Talapia


mandi-manda semasa dalam perjalanan pulang..yezzaaa!!

2 komen:

Anonymous said...

mcm supermodel la semuanya...
hihihi...

Anonymous said...

mcm supermodel a semuanya..
hihihi...