objektif projek?

Sunday, March 14, 2010

hmmm..malas betul aku bila dengar aku kena tukar objektif projek utk final projek aku.time is running out.gila ah!.

sebenarnya aku sendiri pun x pasti main objektif aku sebelum ni.akibat malas punya pasal nk research la ni.ok.sekarang aku terpaksa modify title projek aku.terpaksa ok.jadi bermula lah kerja pengubahsuaian.dan mcmane ntah aku tetiba je boleh dpt idea baru.tetiba aku terbuka satu file dari pc Wan.title slide tu lebih kurang pasal apa yg aku buat.pasal Ergonomics case study gak.

jadi kesimpulannya aku ubah sikit tajuklah..hehe..pastu objektif projek tu aku refer dari slide tu.setel.tak ambil bulat2 pun sbb x best objektif slide tu.aku goreng lain.haha..ok lah tu.yg lain2 aku researh sendiri.semua berjalan lancar.ergonomics case study in conventional milling machine. :)

tekanan otak

Monday, March 1, 2010

dalam beberapa hari ni aku rasa mcm nk pecah je otak aku.dah la seminggu aku selsema + batuk.tidur ke kiri x boleh ke kanan x boleh.hidung pulak tersumbat.bila aku berdiri xnak pulak ras hidung tersumbat.bila aku baring je ‘dia’ mula buat hal.arhh..dah mcm2 ubat aku amik.paracetamol pun aku telan.ubat selsema klinik al-azim pun aku telan (mok bawak dari malaysia).ubat batuk cap vicks (honey+peppermint) pun dah sebotol aku minum.nak buat mcmnae lagi pun xtau.pasrah je.assignment pulak melambak2 nk kena submit dlm seminggu ni.dengan hydraulic design yg terlalu complicated dan ditambahkan lagi dgn assignment terpaling susah di dunia, operation management (bagi aku lah)..haha..x susah mana pun tapi kerja tu perlu fokus 100% dari 3 bulan yg lalu.tapi ni sbb kerja last minit.padan muka aku dan kawan2 aku (sbb diorg pun sama gak..hahahaha).dengan kesihatan yg sedikit mengganggu ni membuatkan rasa lagi mcm syiall.


Nak di jadikan cerita pulak, sabtu 27/2 semalam ada sports carnival pulak kat Sheffield organize by malaysian student uni of Sheffield.aku pulak main futsal.yg nk pergi dari sunderland ni mmg ramai.tapi masalahnya transport pulak xde.tak cukup lagi 2 kereta @ 9 orang lagi xde transport.kereta aku pulak x boleh nk bawak sebab Awe pakai tuk kerja delivery aritu.terpaksalah pergi sewa kereta.yang kena jadi driver pulak adalah aku.arghhh..terpaksalah buat2 suka padahal malas gila nk drive sbb selsema + batuk ni. Kitorg plan nk bertolak dlm kul 3.30 pagi.tapi last2 kul 5 pagi baru bertolak.ingatkan x sempat sbb masing2 belum pernah smpai sheffield.mmg masing2 speeding kat highway.aku bwk average dalam 90-100mile/hour gak la.tapi seb baik masa tu penyakit aku x buat hal.haha.


Yang paling x boleh blah time tgh main futsal kat ctu salji pulak turun kejap (sbb main outdoor pitch) pastu hujan renyai pulak.sudahhhh.memang rasa lagi nk demam la aku ni.masa balik drive tu seb baik ada sorang member aku x tidur boleh ajak sembang2.mata aku mmg dah mengantuk gila time tu tambah pulak batuk2, penat.disebabkan aku terbaca signboard kat highway tu “tiredness can kill” terus aku ajak member aku sembang sambil makan coklat dan hisap rokok dunhill untuk hilangkan rasa mengantuk dan penat (dalam hati takut ni).kadang2 tgh drive tu pun aku boleh terfikir pasal assignment yg nk kena submit.kepala otak jadi resah je bila teringat.kadang2 aku rasa mcm nk cepat smpai je rumah.aku pecut gak sampai 100 mile/hour.pastu perlahan balik.badan rasa mcm nk patah.kan best kalau kat sini ada tempat urut badan dan reflexsologi.mmg aku akan jadi pelanggan.





Sampai je rumah memang semua penyakit sendi aku dpt rasakan ada dlm tubuh aku.tulang reput pun ada gak.arghhhhhhhh..lepas je aku smpai rumah dalam kul 7 malam lebih, aku mandi2 pastu aku terus tido dlm kul 9 malam.sedar2 dah terang balik.rupanya dah kul 10 pagi.memang x sedar langsung.Alhamdulillah selsema ngan batuk aku x bertambah teruk.semakin kurang aku rasa.Sekarang ni hanya assgnment sahaja yg berlegar2 dalam kepala otak aku!aku kena tenang tapi bertindak dgn bijak sekarang ni.Walau apa2 pun RJ juga yg byk memberi aku semangat tanpa henti2.