Lari Tajuk?

Saturday, November 6, 2010

Orang kata tak semestinya apa yang kita belajar dulu dapat di serapkan di alam pekerjaan. Ya, aku setuju. Sedangkan aku sendiri pun pening memikirkannya. Mungkin ini lari tajuk. Aku tak peduli sikit pun. Hanya inginkan yang terbaik untuk diri aku.

Bidang untuk disiplin aku adalah Engineering. Mungkin apa salahnya aku mencuba dalam bidang Banking? Pendapatannya sama atau mungkin lebih tinggi. Masa menentukannya. Sekarang ni aku perlu duduk rumah je tanpa memikirkannya dan cuma mengayuh basikal untuk mengeluarkan peluh.

Terbaik-Terbest-Terpanas-Tersedap-Terleleh-Tergempak!

Thursday, October 14, 2010

Banyak sudah hari-hari aku lalui di Malaysia.sudah 2 minggu aku di sini.Tak sempat nak update blog aku ni.harini baru rasa macam ada mood nak update.ok.aku rasa kurang selesa pada minggu pertama.tipulah kalau sapa2 sebelum ni dari luar negara cakap selesa dengan cuaca panas kat malaysia.tapi aku tetap merindui cuaca begini.aku rindu dengan makanan-makanan.cendawan goreng adalah yang paling aku cari.haha.ok cukup.

Kawan-kawan?aku masih belum dapat jumpa semua lagi.banyak jugak duit abis sebab berjalan lepak-lepak ni jumpa kawan-kawan.fuhhh.aku kena jimat2 pasal aku belum dapat kerja lagi.pasal kerja pulak dah 3 interview aku pergi.hanya tunggu rezeki saje.harap-harap ada rezeki aku dalam masa terdekat ni.Secara konklusinya, Malaysia adalah yang terbaik-terbest-terpanas-tersedap-terleleh-tergempak! Best gila dohhh!!!hahahahaha.....

Goodbye.

Friday, September 24, 2010

Bila mengenangkan pengalaman yg dilalui kat sunderland ni rasa sedih pulak nak tinggalkan.masuk tahun ni je dah dua kali aku sambut raya kat perantauan.macam2 tempat aku pergi seluruh UK ni.seronok tak terhingga.berjalan sana sini, kerja part time hantar pizza, main bola dgn org2 sini, main XBox sampai tak ingat dunia, macam2 lagilah.bertungkus lumus dalam menyiapkan thesis final project aku adalah pengalaman yg paling aku tak lupakan.bersengkang mata siang malam dengan perasaan yang tgh down.akhirnya 16 sept 2010 penat lelah aku berhasil.akhirnya aku dpt menggenggam BEng. Hons aku.aku puas.pengorbanan yang sangat berbaloi.

Sekarang tibalah masa aku perlu tinggalkan Sunderland.sedih tu memang sedih lah sebab byk yg aku pelajari sepanjang aku kat sini.kepada semua kawan2 yg masih ada di Sunderland aku nak minta maaf segala salah silap aku sepanjang duduk ngan korang.halalkan makan minum aku.kalau ada rezeki nnt kita jumpa di Malaysia.

Mode : Nak Balik Raya.

Monday, September 20, 2010

google images


Pejam celik pejam celik dah sepuluh raya dah. Masih ada lagi orang buat open house. Harap2 masa aku balik nnt ada open house. Aku mengidam nak makan makanan2 raya ni. Kat sini aku makan yang tak real punya. hahaha..

Berapa hari je lagi tinggal. Aku nak packing pun macam sedih2 je. Lepas ni tak tau nak dtg lagi bila. Mesti aku rindu dengan cuaca kat sini. Kadang2 jadi syok gak time sejuk2 nih. Duk dalam duvet sambil layan lagu. heheh. lepas tu online 24/7. kat malaysia takkan nak online 24/7. Byk lagi kerja boleh buat. Aku pulak sepanjang duduk sini macam2 benda orang kenakan aku. aku tetap bersabar je. nak buat macamana sebab aku jauh. memberi kepercayaan yang penuh dgn niat baik akan dibalas sakit. hipokrit. sempurna. aku pernah kena beb masa aku duduk sini. okay. cukup. titik. Aku dah nak balik dah pun. semua tu pengalaman. Kadang2 syok gak. haha.

Yang penting sekarang aku nak balik nak makan banyak-banyak. mood raya ada lagi ni. aku nak balas dendam. hahahaha. lepas tu aku nak pegi holiday tenangkan fikiran. boleh? nak ikut jom!

p/s: duit pound rate tengah jatuh ni. rugi la. aku bwk balik byk ni. haha

Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Saturday, September 11, 2010

Dikesempatan ini, aku nak mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada keluarga aku yg berada di Kuala Lumpur, seluruh sanak saudara aku dan tak lupa juga semua kawan2 yg mengenali aku. Aku ingin memohon maaf dari hujung rambut sampai hujung jari kaki sekiranya ada apa2 kesalalahan yg telah aku lakukan baik secara langsung atau tidak langsung. Semoga sambutan raya tahun ini adalah lebih meriah dari tahun-tahun yg sebelumnya.hehe. Tapi keselamatan masing2 kenalah jaga ya. Memandu dengan berhati-hati dan ingatlah orang tersayang. I'Allah tahun depan kita dapat beraya bersama2 di Malaysia.

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin. Salam Perantau Dari Nor Hakim Abdullah.

p/s: Aku akan pulang akhirnya pada hujung bulan ini. hehehe :)
Alhamdulillah raya tahun ni rezeki aku melimpah2.

Cela.

Monday, September 6, 2010


Rabak mata ku,pena menari, tinta berdarah.
Rabak mata ku,pena menari-nari, tinta berdarah.
Kata membara-bara.

Masanya ku bernafas, ini terakhir kali. Puas sudah ku sesak dalam dunia sempit.
Dulu tersungkur kini berdiri, kau bermain api kini ku bakari.
Dulu menunduk kini ku celik, kau bermain api. Engkau mahu sempurna, engkau jadi sempurna.
Biar aku bahagia dengan cela ku.

Engkau mahu malaikat turun dari kayangan, biar aku bahagia dengan cela ku.
Mengapa tidak engkau cermin saja diri mu yang sempurna, mempesona?
Ku bahagia dengan cela.

Mengapa tidak kau bercinta saja dengan diri mu yang sempurna, mempesona?
Ku bahagia dengan cela.

Siapa yang mampu mencapai mahu mu bilamana kau juga seorang manusia?

p/s:Why so serious?HAHAHAHAHAHAHA - aku nak gelak macam Joker....R.I.P Heath Ledger aka The Joker.

Bersatulah.

Tuesday, August 31, 2010

sumber: yahoo images


Ohhh...
Sudah 53 tahun negara tercinta kita merdeka atau bebas atau boleh berdiri atas kaki sendiri.
Hmmm betul kah semuanya sudah merdeka dari jajahan?
Yaa..kita telah merdeka dari jajahan British hasil rundingan di London pada 1957.
Yaa..kita juga telah menjadi salah satu dari negara-negara Komanwel sejak dari itu.
Bagi aku, semua yang kita kecapi sekarang adalah dari hasil kemerdekaan pada 31 Ogos 1957
Aku bangga dengan Malaysia
Tetapi yang sedihnya kita masih lagi belum bebas bersuara.
Ayuh bersatulah anak muda!!!

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-53.

Nila Setitik.

Saturday, August 28, 2010


Macam2 kerenah orang zaman sekarang ni. Bila tengok balik rasa nak tergelak pulak. Ini semua pasal isu racism la ni. Orang melayu kutuk cina, cina kutuk melayu, india pun tak terlepas jugak. hahahaha...pening kepala gak la fikir. Bila aku terbaca pasal kes seorang pengetua sekolah berucap di perhimpunan sekolah dengan tak menapis mulut tu jadi aku terus rasa marah. Mana tak nya, sebab dia punya mulut je semua orang melayu lain jadi mangsa maki hamun bangsa lain. kalau dia senyap je mesti tak jadi masalah ni. huhhhh..pangkat dah pengetua tapi berucap dikhalayak ramai tak boleh menggunakan akal dengan waras. Kamu tu duduk di negara berbilang kaum. Jangan jadikan isu perkauman sebagai nak lepas tekak je. Tapis2 la sikit.

Agak2 kalau dia ada kat UK baru dia tahu mcmana. Orang2 kat sini bukannya suka dgn bangsa lain. Mau kena maki hamun cikgu tu.hehehe..Orang sini tak suka bangsa lain cari makan kat tmpat diorang. Jadi kita kena pandai hormat-menghormati bangsa lain bila kita duduk di negara berbilang bangsa ni. Tapi tak menjadi masalah kalau kita bekerjasama. Jangan fikir kita selesa dinegara kita je tapi bila berada ditempat orang kita di layan seperti anjing. Baru nak menyesal agaknya cikgu tu kalau berada kat tempat aku berada sekarang. Dipandang hina sama taraf macam orang bangladesh dan indonesia. Tapi orang bangladesh kat sini pun lagi tinggi taraf dari orang melayu malaysia tau tak.

Aku cerita ni bukan pasal aku tak mahu berbangga dgn bangsa sendiri tapi perlu di ingat kita takkan maju kalau kita asyik menyalahkan bangsa lain je. Kalau kena kat batang hidung sendiri barulah nak menangis tak berlagu. Pengalaman selama aku berada di tempat orang ni byk mengajar. Tak guna kalau kita mengungkit kalau bangsa melayu sendiri belum maju kehadapan. Hormat menghormati lebih baik dari kita memecah belahkan bangsa2 lain. Terlajak perahu boleh diundur tapi kalau terlajak kata buruk padahnya. Aku sedih betul bila tengok seorang yang professional ni bercakap tak bertapis.

Kita sebagai bangsa melayu perlu menggunakan pendekatan yang lebih khusus dalam menyelesaikan masalah2 ni. Kita selesaikan dengan cara yang lebih profesioanal bukan dengan cara hanya melepas batuk ditangga. Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. Aku malu dengan kawan2 aku yang berbangsa lain. Aku bangga dengan bangsa aku Melayu tapi jangan kita mulakan pertelingkahan ini takut kerana melarat sehingga melibatkan agama islam yang tercinta. Wallahualam...

Dalam.

Wednesday, August 25, 2010

bengang lagi,
bengang yang sudah lali,
bengang yang menjadi semakin teruk,
dan ianya menjadi satu penyakit,
penyakit yang di anggap sudah biasa,
penyakit yang bukan dari keturunan,
penyakit yang datang dari luar,
penyakit yang sangat dalam tertanam,
puas sudah digali untuk membuangnya,
tapi masih dicangkul -belum selesai lagi - berpeluh-peluh.

elok sahaja menjadi bisu dari pandai berkata,
sakitnya kalau pandai berkata,
menjadi bisu mampu mengurangkan sakit,
mungkin terus terhapus,
aaaaaahhhhh!

yang pandai berkata boleh membunuh nyawa manusia,
ramai yang akan terbunuh - cukuplah!,
berhenti dari membunuh nyawa yang tidak berdosa,
tak percaya apa yang berlaku?
cuba menjadi bisu,
cara itu lebih mudah untuk percaya,
tetapi jangan jadi bodoh,
kerana itu lagi merumitkan keadaan,
akal yang cerdik dapat menghindarkan segala,
gunakan sehabis-baik,
semua berpunca dari akal dan turun ke lidah - berhati-hatilah!

-nor hakim abdullah-
-roker avenue,sunderland-

p/s: aku tak pandai menyanyi.kalau menyanyi mesti off-key.haha :)

Masih.

Monday, August 23, 2010


Aku masih begini.

Belum dapat apa2 perubahan. kadang2 orang pernah cakap 'kalau kau baik sangat pun tak boleh juga sebab belum tentu orang akan baik2 dgn kau'. Aku tak percaya pun. Biarlah. Aku bangga apa yang aku ada, apa yang aku capai, apa yang aku buat. Ada pro dan kontra. Aku tetap begini juga. Cuma hasilnya belum lagi ada. Tidak berkesan lagi setakat ini. Malah tidak terkesan langsung.

Kotor yang ada pada aku belum lagi bersih dicuci. Aku mahu kotor tu bersih sehingga bersinar agar menyilaukan mata orang yang memandang. Aku akan puas tersenyum kalau hasilnya aku dapat. Menjadi orang yang bagus2 bukan mudah. Perlu pendekatan yang maksimum. Heh...

Aku suka senyum sampai mata jadi sepet.... :)

p/s: seronok berpuasa di sini. hari-hari masak sendiri.mesti jadi pandai masak lepas ni.hehehe

salam Ramadhan.

Wednesday, August 11, 2010

Marilah sama-sama kita memanjatkan kesyukuran diatas kehadiran bulan yang paling mulia dalam kalendar Hijrah, bulan Ramadhan Al-Mubarak.Aku mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dan selamat berpuasa. Semoga di bulan yg mulia ini dapatlah kita menjaga iman kita sekaligus dapat membersihkan hati kita dari gangguan syaitan. InsyaAllah.

Selamat Berpuasa kepada semua pembaca blog yang beragama islam dan juga seluruh umat islam di dunia. Salam Ramadhan.

p/s: 18 jam berpuasa di UK ni mmg mencabar iman aku.hehe.i'Allah semuanya akan berjalan lancar.

Bola Cat

Saturday, August 7, 2010

Perhatian: Aksi tembak-menembak dibawah ini adalah perlu pengawasan ibu-bapa bagi yang dibawah umur.

Ini adalah satu pengalaman yang paling tidak dpt dilupakan oleh aku dan juga semua. Seramai lebih kurang 37 orang yang terlibat. Bertolak seawal jam 8.30pagi 4 Ogos 2010 dari Sunderland ke Newcastle melibatkan 9 buah kereta. Sebenarnya ini adalah perancangan singkat yang dilakukan oleh kami untuk bermain paintball. Plan last minit je tapi mendapat sambutan yg menggalakkan. Modal seorang hanya £8.00++ je.

Memang puas gila dapat main dari pukul 9 pagi sampai 4 petang. Ada banyak area/map kitorang dpt main. Antara operasi2 yang kitorang main ialah Defend Castle, Save Mr.President, Locate The Bomb, Raise Up The flag, Pyramid Bomb, Last Man Standing, and Steal The Flag. Majoriti semua mendapat kecederaan yang teruk termasuk aku yang cedera kat dua jari masa nak nyalakan Smoke Grenade. Abis melecur 2 jari aku. hahahaha. Bengkak2 tu perkara biasa lah sebab kena tembak jarak dekat. Yang penting semua gembira dapat main paintball. The best experience we ever had in UK!!!










Selamat Jalan.

Saturday, July 31, 2010

Genap 2 minggu aku tak update blog. Harini nak tulis pasal sedih2 la. hehe...Semakin hari semakin terasa bahang kesedihan yang akan berlaku. Hari ni sorang geng 'senyum-senyum' aku pulang ke Malaysia buat selamanya. Esok pulak ada lagi sorang. Yang lain-lain ramai balik masa bulan puasa ni. Tinggal beberapa je yang masih stay untuk setelkan sikit lagi kerja-kerja yang tertangguh termasuk aku. Fuhh.. terasa gak lah..aku kena teruskan usaha yang tinggal sebulan je lagi. Terpaksalah aku beraya disini. nak buat macamana. InsyaAllah segala yang aku buat semoga mendapat rahmat dariNYA. Aminn.......

p/s: letih nak fikirkan pasal orang lain.. susahlah duk jauh ni.. :((

Dua puluh lima.

Friday, July 16, 2010

Mungkin ini pertama kali ulangtahun hari lahir aku berada jauh di rantau orang. Pengalaman ini sangat mendewasakan. 16 Julai adalah tarikh yang paling bertuah bagi aku. Ucapan dari bonda aku yang jauh di Malaysia melalui telefon sangat bermakna. Walau hanya beberapa minit cukup buat segalanya.

Hari ini menjadikan aku semakin bersedia menghadapi segalanya. Terima kasih buat kawan-kawan yang mengenali aku tak kira dari Malaysia, Sunderland, dan laman maya facebook kerana memberikan ucapan pada aku. Aku menyayangi kalian semua! Cukup sekadar ucapan sahaja sudah bermakna bagi aku.

Aku terasa sangat jauh dengan keluarga tetapi aku perlu kuat untuk meneruskan cita-cita aku.
Selamat Ulang Tahun Nor Hakim! ;')



Ayam bakar.

Wednesday, July 14, 2010

Peram satu malam. itu ini semua campur. untuk bakar di rumah Saiful keesokan hari.
Sedap jugak rasa ayam tu. Just nice!



Semua student Malaysia dijemput hadir. tapi tak semua yang dapat hadir pun.
Masing-masing seronok makan sambil bersembang.
Terima kasih Saiful, Mass dan budak cute Aish sebab jadi tuan rumah untuk majlis ni.
-BBQ with All Malay Students-

But know this.

Friday, July 9, 2010


The ones that love us never really leave us.
-Sirius Black-




Belum masa aku.

Sunday, July 4, 2010

Harini aku nak tulis entri yang korang mesti anggap mengarut @ bodoh. aku tak peduli.

Aku ni bukannya seorang yang handsome pun.
Memang susah lah nak memenangi hati kamu.
Banyak lagi kekurangan.
Kulit aku gelap2 je tak cerah pun pastu bila berpeluh memang nmpak muka berminyak pastu selekeh.
Dah nampak point besar dia kat situ kan?
Rambut aku tak style pun sebab aku tak pandai nak stylekan sebab rambut aku keras dan curling.
Kadang-kadang aku pakai topi je untuk menutup rambut yg serabai.
Mungkin aku nampak sedikit comel kalau pakai topi.
Aku masih mencuba untuk berfesyen supaya orang lain memandang aku.
Cara pemakaian t-shirt, jeans, kasut, jam tangan, semua aku cuba.
Entahlah.
Dulu kamu cakap tak kisah semua tu tapi aku tengok macam kisah je.
Mungkin itu salah satu pengaruh.
Takpelah bukan rezeki aku.
Aku tak kisah dipandang rendah sebab aku tak mampu menghalang.
Bila agaknya aku boleh habiskan belajar pastu masuk ke alam pekerjaan?
InsyaAllah.
Sedih tu memang sedih jugak bila tengok semua tersenyum di Malaysia sedangkan aku bersedih di tempat orang.

Dulu lain sekarang lain. Dulu kamu janji lain sekarang kamu buat lain.
Bukanlah setiap perubahan itu kemajuan, tetapi setiap kemajuan bermula dengan perubahan.
Alhamdulillah.
Aku masih inginkan dari A -Z itu.
=)

Nice try!

Thursday, July 1, 2010

When it's a day you're feeling like a sky is falling,never give up,cause everyday is a new day!


p/s: aku rindu ingin pulang tapi aku terpaksa beraya di England.

Bosan.

Wednesday, June 23, 2010

Huhhh..Sekarang ni masa aku byk dihabiskan kat rumah je.
Bangun mesti tengahari punya lepas tu mesti cari makanan.
Makan Bola Tidur Makan Bola Tidur.
Kadang2 petang turun padang main bola.
Lama betul result exam nak keluar.Mungkin awal bulan Julai kot.
Aku harap-harap semua berjalan lancar.
Tengok World Cup kat rumah je.
Ada gak budak2 ajak tgk kat pub.Malas ahh.Duit semua tu.
Cuaca semakin bagus nampaknya.
Jadi sekarang aku rasa aku dah gemuk sikit kot sebab tadi aku timbang dah cecah 60.1kg.
Dah naik 2kg.woww!

p/s: Aku tengah bosan gila ni.

Tahniah Bro!.

Thursday, June 17, 2010


Harap segalanya berjalan dengan lancar.

12 Jun 2010 yang lepas adalah hari pertunangan abang aku, Nor Syarizal Abdullah atau lebih dikenali dgn nama Bob @ BobBa bersama buah hatinya yang dilangsungkan di Kuala Lumpur. Aku sebenarnya pun belum kenal lagi dgn bakal kakak ipar aku. takpe. sekarang aku kirimkan salam kenal gak- salam kenal dari adikmu di england! hehe..

Apa-apa pun semoga ikatan ini berkekalan sehingga ke jinjang pelamin dan terus ke akhir hayat. Kumpul duit wehh. takde lagi enjoy2. nanti mak marah. sebab nanti kahwin ramai gila nak datang.mesti grand punya.Tahniah!

p/s: sumber gambar dari facebook.

Viva La Albiceleste!

Saturday, June 12, 2010

Ya! Demam piala dunia sudah bermula. aku tengok masing-masing dah tukar profile picture kat FB. dah takde dah 'black photo GAZA'. semua dengan gambar bendera atau logo pasukan yang disokong. aku pun dah tukar profile picture aku. memang piala dunia ni di tunggu oleh peminat-peminat bolasepak seluruh dunia setiap 4 tahun. tuan rumah kali ni kat Afrika Selatan. inilah waktu kemuncak yang paling menghiburkan setelah puas dengan persembahan kelab-kelab bolasepak eropah (aku layan liga eropah je) yang baru saja tamat season bulan lepas.

Kali ini aku tgk memang banyak pasukan yang mantap2 dengan dibarisi bintang2 yang 'world class'. ramai pulak kawan2 dgn abang aku yang pilih pasukan dari eropah. yang paling mendapat sambutan ialah Spain. hehehe... aku tgk memang player2 dia antara terbaik dunia. persembahan cemerlang di peringkat kelab seperti Torres, Villa, Fabregas, Xavi..huh! terbaik beb.


Argentina World Cup Squad 2010

Tapi perlu diingat jugak, pasukan kegemaran aku kali ni, Agentina. dibarisi pemain2 bertaraf 5 bintang. Messi, Tevez, Aguero dan ramai lagi lah. kalau nak tengok line up Argentina korang check kat sini . Okaylah, aku sebenarnya tak banyak nak cerita pun pasal piala dunia ni. apa-apa pun korang enjoylah dengan Piala Dunia edisi ke-19 ni. Viva La Albiceleste!!!

p/s: memang ramai tgh 'scout' player2 ni untuk kelab masing2.






Tidak aktif.

Wednesday, June 9, 2010


Huh!
Aku pun pelik gak ni.
Dah selesai segala pun jarang nak update blog.
Sebab asyik tidur je.
Dah nak dekat seminggu takde cahaya matahari terik.
Mendung dan hujan saja.
Memang best duduk dalam selimut dan tidur.
Tapi dalam hujan renyai pun turun main bola gak.
Nanti kalau aku ada mood nak berbelog, aku tulis lah.
Asalkan semua pandai menjaga diri.
Hibernasi.

p/s: Psycho la kau!

Selepas selesai.

Saturday, June 5, 2010

Memang pshycho jawapan aku kat formspring aku tuh. aku peduli apa. banyak soalan tanya pasal awek je. hahaha. korang jeles ke tgk aku sedang gembira, bahagia, tersenyum, tergelak, dan bersedih?. okay2 stop! sorrylah, aku xde niat pape cakap macam tu pun.hehe. lupakan. yang penting sekarang ni aku dah abis exam dah. project VIVA pun dah lepas kelmarin.

after last exam paper.

Tapi aku belum merasakan merdeka lagi. sebab result tak keluar lagi. risau je rasa ni. takpe, sekarang ni dah takde pressure lagi dah. tinggal masa tuk aku rileks2 *sebelum ni pun rileks gak.hehe. petang2 dah boleh main bola kat padang ngan Craig dah konco-konconya. Now, it's footy, gaming, movie, and jalan-jalan time! no shopping - because i'm lack of quid! hahaha.cheers!

Nafsu.

Tuesday, June 1, 2010


Dah lama betul tak pergi newcaslte.asyik busy dgn exam je. sebenarnya exam ada lagi satu paper dgn presentation. tapi disebabkan harini kat UK bank holiday, kitorang pun holiday gak dari study. hehehe. tiba-tiba je housemate aku ajak pergi newcastle. katanya nak pergi TK-Maxx kat newcastle nak cari seluar. mula-mula memang malas nak pergi sebab mana ada duit nak shopping ni. lepastu dia cakap nak pegi makan buffet kat Gekko. fuhhh..tanpa berlengah aku terus mandi dan siap. kalau pegi makan kat situ memang aku 'on' punya! bab makan-makan ni aku memang no.1 beb.

Apa yang bestnye kat Gekko ni? haaa ni aku nak habaq mai ni. kat situ yang bestnya buffet dia murah gila. £6.99 untuk satu kepala. ada pulak diskaun 10% untuk student. lagi pulak kitorang ni student, jadi kau kiralah berapa je kena bayar. makanan apa yang ada? perghhhhh...yang bestnye sbb ada makanan Malaysia lah. makanan Thailand, Singapore, China dan Jepun pun ada gak. dahlah makanan South East Asia ni limited sangat kat UK ni.





Menu yang menjadi pilihan kitorang kat Gekko ni ialah:

-Mee goreng
-Nasi goreng kampung
-Bihun goreng singapura
-Ayam sweet sour
-Daging black pepper
-Sotong goreng tepung
-Ayam Lemon
-Sushi
-Oyster Mushroom
-Vanilla ice-cream
-Pisang goreng

dan macam-macam lagilah. makanan western pun kitorang tibai gak. walaupun dah biasa makan. aku sebenarnya dah lupa menu apa lagi yg kitorang makan. tapi memang banyaklah. siap tak abis lagi dah ambil yang baru. semua nafsu macam nafsu kuda. HAHAHAHA. apa-apa pun kalau kitorang pergi newcaslte, memang ni tempat singgah makan pilihan utama kitorang. lepas makan baru gerak pegi TK-Maxx kat monument. aku sempat sambar jeans Ed-Hardy sehelai. yang ni aku memang tak boleh tahan. terpaksa beli sebab harga tgh less kaw-kaw. hehehe. jangan jeles haaa. bukan main happy lagi budak2 ni. okay, sekarang aku rasa nak gelak lah.HAHAHAHAHAHA.tetiba je kan? masing-masing sudah bergaya dengan sunglasses. Ohh lovely summer at Newcastle!!



formspring.me

Sunday, May 30, 2010

Tanyalah tanpa ragu-ragu.jangan mengata belakang.berdosa tau http://formspring.me/mrdonuts

Dear God.

Lagu ni telah menemani aku bila aku buka je mata dari tidur. now, im falling in love with this song. layan....

Avenged Sevenfold - Dear God.

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
when hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find

Dear God the only thing I ask of you is
to hold her when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
’Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Lepak - hibernasi.

Tengah hari tadi adalah perlawanan terakhir liga futsal universiti. dapat jugaklah aku memanaskan badan kat dalam indoor court tu. semua perlawanan yang berlangsung harini adalah yang terakhir. seluar 3 quater adidas yg aku baru beli minggu lepas dah koyak kat lutut. demmit!. baru sekali pakai dah koyak pasal aku kena hard takle tadi. takde apa-apa lah. melecet kat lutut je. first time aku main futsal dapat luka kat lutut sejak dari mula liga tahun lepas.


gambar candid je.tengah berbincang apa ntah.

memanaskan badan dulu sementara team opponent belum sampai.

keeper dah standby dah.*gambar ni di upload atas permintaan keeper itu sendiri iaitu Alan.poyo ahh.haha

Lepas ni dah abis semester. aku tinggal 1 presentation dan 1 lagi paper sebelum aku merasakan pra-merdeka - kena tunggu result baru rasa merdeka beb! tapi aku masih takde terfikir pasal tiket balik lagi. aku plan nak balik sebelum raya atau lepas raya. sebab aku takut result aku kantoi. ada satu paper tu aku memang betul-betul risau.

Sekarang ni hujan pulak turun tak henti-henti. dalam 2 - 3 hari ni asyik mendung je. suhu drop sampai 6 degree. badan aku pulak rasa letih je. berbungkus aku dalam duvet (selimut tebal). memang rasa bosan kalau hari-hari macam ni. kadang-kadang macam nak gila pun ada. mana tak nye, kalau hujan je suhu mesti drop gila2. mana boleh tahan. nak keluar rumah memang cari nahas la. sepatutnya sekarang ni dah summer. sebenarnya ramai orang anggap best duk UK sebab ada 4 musim. semua musim suhu lebih kurang je macam winter. ya! tetapi aku sendiri pernah bertanya kat orang sini. diorang cakap " UK weather is so terrible - horrible!hahaha". even ada 4 musim pun tetapi suhu tetap sama.time salji turun dulu suhu -2 degree hingga 5 degree. tapi time summer ni suhu boleh turun sampai 6 degree. lebih kurang je. memang jadi macam memerang je la duk rumah.

Baru aku teringat, harini kat malaysia kawan-kawan sekolah aku buat reunion kat Teluk Kemang, Port Dickson. bestnya dapat keluar rumah enjoy-enjoy kalau kat malaysia. bila dengar pasal reunion ni lagi la aku rasa jeles sangat sebab tak dapat nak join. tapi aku dengar diorang nak buat lagi sekali reunion. berbuka puasa bersama kat melaka. maybe kalau takde aral melintang aku dapat join kot. harap-haraplah. agak-agaklah HH tengah buat apa ehh sekarang ni?. diam je. rindulah kat dia.okay.


Tak lena.

Saturday, May 29, 2010

Dari semalam lagi aku dapat tidur kejap-kejap saja. sebab aku menunggu sesuatu. kecuali masa tidur petang semalam lepas solat jumaat - aku tak lena tidur sebab lapar tak makan dari pagi. perasaan macam gelisah pun ada gak. tapi aku tak boleh buat apa-apa. padahal tak ada apa yang berlaku sebenarnya. mungkin aku banyak berfikir atau perasaan aku terlalu melayang jauh.

Sampai sekarang aku tidur 2 jam je. kejap-kejap terjaga. untuk menghilangkan perasaan yang pelik aku ni, Xbox - PES 2010 kat bilik sebelah menjadi peneman. sampai bosan dah aku main. ahhh takde apa-apa lah. apa yang aku fikir ni? kan best kalau aku dapat balik malaysia sekarang ni.hmmmm.

Chill bro!

Thursday, May 27, 2010

Semalam aku dgn budak2 rumah lepak bilik aku. berehat sambil tgk video clip lama2 dan main CounterStrike Source setelah abis exam untuk paper OM. tetiba member aku sorang ni mengeluh dan mengadu. katanya dia dah bosan dengan janji2 orang yang ego, talam dua muka ni. mesti kes dah 'break' ni. Apahal ni bro? rilek sudahh. takpe kitorang boleh bantu.


Aku dah pernah kenalah. masa bercinta dulu cakap manis. sama-sama berjanji. ada puisi bagai. tapi kena tinggal macam tu je. bila tanya kenapa? jawapan tak jelas. aku buang ego aku. aku buang semua. tapi aku tetap yang paling jahat. pastu kata jadi kawan. bila tegur sombong pulak. pelik aku. aku macam kau gak. inginkan yang terbaik. biar orang lain faham kita pulak, asyik kita saja nak faham orang lain. sekarang ni jgn la nak fikir sangat. dia tolong kau buatkan exam ke? kita chill dulu buat masa ni. abiskan exam dan presentation. dapatkan segulung ijazah untuk masa depan kau. kitorang pun harap macam tu. kita tak lama dah kat sini. yang penting kau jangan simpan dendam. lepas settle segala baru kita fikir balik pasal tu. "awey man! don't waste your time!"

p/s: gambar diatas hanyalah sekadar hiasan. tapi kalau mau lawan jom ahh. -Team Roker sudah sedia- . HAHAHA

Setting baik-baik.

Tuesday, May 25, 2010


Tengok orang lain study aku jadi cemburu.
Habistu aku boleh tengok je ke?
Shuhhh shuhh..apelagi, pegi study lah!!!
Asyik-asyik dengan MukaBuku kau tu je.
Okay Okay. aku pergi sekarang!
Aku sekarang kena menukar mode aku untuk sehari dua ni.
Kena setting baik-baik ni.
MODE : OPERATIONS MANAGEMENT

"Hye Prof. Den K Wilson, we hope that you give us simple exam question.Cheers!"

Bersiar dengan kawan-kawan.

Monday, May 24, 2010

Sekarang ni bila aku imbau balik pasal sekolah mesti aku teringat pasal kes gaduh dengan geng-geng macha.HAHAHA.kepala aku pernah jugak rasa tapak kasut. bukan sebab kena penyepak orang tapi kena baling dgn kasut.cilake punya macha.main baling-baling pulak.pastu lari sembunyi tangan. aku ape peduli pun. 2 - 3 orang geng dia dah kena belasah dengan aku dan budak2 ni. cehh, kena baling kasut je pun – kasut penguin lak tuh.bukan pasal gaduh ni yang aku nk cerita sebenarnya.itu sebahagian dari pengalaman masa sekolah je.sekolah sebelum aku masuk teknik.

Tiba-tiba je aku syok pulak mengimbau kenangan lama ni.ni semua pasal facebook ler.kenapa ntah akhir-akhir ni ramai pulak budak2 sekolah yg aku jumpa dalam ni.yang hensem,yang gagah,yang sotong,yang cantik,yang hot,yang meletopz,yang merah mak ngah,yang tinggi,yang putih,yang free hair,yang bertudung,yang bekerjaya dan macam-macam yang lagi lah.yang pelik nya, kebanyakannya aku kenal diorang tapi ada je yang tak kenal aku.puas aku kenalkan diri barulah diorg kenal.

Kebiasaannya ayat ni yang keluar “patutlah aku tak cam kau. pics kau nmpak lain. kau dah putih ler hensem plak tu”. *aku tersipu-sipu malu ahh.hahaha.

Itu orang yang cakap bukan aku yg cakap okay!

Pastu pulak yg peliknya time aku bukan kat Malaysia baru lah jumpa dak2 ni dalam facebook. barulah masing2 sibuk nk buat reunion lah, makan-makan lah, mandi-manda lah, pegi holiday lah, ajak ngeteh lah *ada gak yg keliru ape itu ngeteh. macam-macam ahh.korang tau tak maksud menyirap?ada org cakap itu minum sirap.apa apalah.memang menyiraplah wehh.mana tak nye. Aku dah la jauh. jadi mana boleh aku terlibat dengan aktiviti yang sihat itu.

Yang best tu aku telah di ‘tag’ dalam gambar masa mereka-mereka lepak bersama.best dohh menganjing aku yang lonely kat sini – cibs la korang! seronok pulak rasa main komen-komen kat gambar2 yg di’tag’ tu. tetiba aku dapat rasakan yang kawan-kawan ni lah yang boleh buat aku rasa best,gembira,seronok,tergelak sampai barai bila main komen-komen ni.aku dah tak payah nak fikirkan orang lain dah – yang dulu aku pernah di benci sbb suka sgt main janji2 ni.sikap aku yang bukan disengajakan *harap dah tak benci lagi. dah lepas. =)

walking together - you'll never walk alone.

Cerita sekarang ni aku dah mula tersenyum okay!sebab sekarang aku dah mula jalan sama-sama dengan korang. jalan ramai-ramai. korang memang cool,sempoi, dan apa apa lah.yang bestnye, ada sorang ni aku dah anggap sebagai BFF aku.itu yang best sekali. nama dia aku letak sebagai HH je *memang nama sebenar. hahaha. aku kenal dia. tapi dulu aku tegur pun tak pernah.dia pulak boleh cakap tak kenal aku.kecoh sial,hahaha. tapi memang satu batch.padahal kawan dia kenal aku sangat-sangat.dah nk dekat sepuluh tahun kot lost contact.dah la tak pernah tegur tapi last-last dia pulak yang banyak bagi aku semangat dan dorongan. aku suka cara dia.dan aku tau dia pun suka cara aku.betul kan HH? hehehe. tetiba aku rasa nak balik Malaysia pastu salam tangan kau cakap terima kasih. kau memang BFF aku ahh. kau suka tak?

p/s: aku tau kau suka kucing kan HH?ambik kau gambar kucing ni.sebab aku pun suka kucing.

jambu ke?

godek punya godek, aku pun tak tau apa dah jadi.HAHAHA.hasilnya warna pink jugak.ahhh.aku pun godek lagi last-last warna pink tu jugak yang keluar.malas ah nak fikir benda remeh temeh ni.selagi boleh baca sudah.suka ke?jadi lah....

Ada aku kisah?korang rilek je wehhh!
hahahaha.

Semoga Berjaya!!!

Wednesday, May 19, 2010

Kepada semua student2 tahun akhir Manufacturing Engineering dan Electric & Electronic Engineering aku ucapkan..

Semoga Berjaya Dalam Menghadapi Peperiksaan Akhir..

Semoga semuanya berjalan dgn lancar. Harap dapat menjawab dengan tenang. Buat yang terbaik!!
SEMOGA BERJAYA SEMUA!!
Terima kasih juga kepada semua yang memberi semangat dan sokongan padu kepada aku untuk menghadapi peperiksaan ini.jasa kalian takkan aku lupa.

Ada Style!

Friday, May 14, 2010








Dulu aku pernah berangan nak main bola dgn orang inggeris (sbb terlalu taksub dgn barclays premier league).sekarang dah dpt main sama2.diorang ni memang friendly.padang kat sini memang terbaik.rumput dia macam yang kat stadium old trafford tu.HAHAHA.cuaca memang sejuk sebab padang ni kat tepi laut je.angin kuat.tapi sejuk tu x terasa sangat bila badan dah panas.gambar kat atas tu sebahagian saja dari budak2 mat saleh yg main bola ngan kitorg.yang lain dah balik.memang diorg main bagus.diorg pun puji cara kitorg main.diorg ckp ada class!(serius x tipu.hehe).yang aku ingat nama budak2 tu chris,craig,jeffo,kendo dan loo je.yang lain aku panggil 'mike' je.hahaha.

"hi kim (diorg pggl aku kim),its craig from the rek.will you be down tonight?its the one who plays like ronaldo."selalu craig mesej aku ajak main bola sama-sama.memang craig (yg tgh2 tu - jersi portugal) tu main sebijik macam christiano ronaldo.ada style.kalau x salah aku dia ckp maybe next month dia nk pegi selection untuk sunderland football academy.kalau korang nk tau diorang ni umur average 15-19 tahun je.badan besar bagak!!!seronok dpt main bola kat sini.rasa x penat sgt sbb cuaca sejuk.kadang2 nk keluar peluh pun susah.HEHE.

"we happy that ur cuming down.cheers mate thanks!"

Persahabatan.

Thursday, May 13, 2010

tersenyum,
ketawa,
bersedih,
bergembira,
itu persahabatan..
kerana kita tahu kita tidak bersendirian di dunia.
di dalamnya bisa digali,
tertanam seribu makna,
ada kedamaian,
ada kebahagiaan,
ada kesempurnaan,
ada cerita di sebalik.
cerita yang panjang..
tiada penghujungnya..
walau ombak selalu menghempas pantai,
tapi itu tetap kekasihnya,
tidak pernah akan terpisah.
itu persahabatan..
adakah persahabatan itu hanya sekeping?
bila digenggam akan berkecai...
kita yang menjaganya,
kita yang menyuburkannya,
agar kepingan ini bisa bersatu kembali,
setelah hancur berkeping-keping..
adakah persahabatan itu berjalan seorang diri?
kau pimpinlah tangannya..
agar tiada lagi sendiri..
sekiranya hati berkata,
tentang erti ini,
kau sahutlah..
kerana ia tiada batasnya...
pengertian dari sebuah persahabatan...
-nh-

Erti.

Wednesday, May 12, 2010

dulu aku selalu tertidur,
dulu aku selalu terleka,
dulu aku selalu mengikut,
sehingga ada yang menegur,
ada yang menggoncang aku...
kalian bertanya.
mana pendirianku?
ohh.aku tersedar dari itu.
percaya pada hatimu,
kerana hati tak pernah berbohong.
selayaknya sebuah buku,
bagaimana kita bisa tahu isinya jika kita tak pernah mencuba untuk membacanya,
jadi percayalah...
dan bangkitlah dari segala kegelapan..
kini kau telah meraihnya..
kerana hidup tidak berjalan mundur,
tidak pula berada di masa lalu...
dan biarlah waktu waktu itu berlalu mengganti musim baru,
biar musim ini merangkumi musim yang lalu..
sepatah kata, waktu menentukan erti kehidupan.
-nh-

p/s: buat apis (embunditengahmalam), hah ni yang kau minta td.aku tak byk sgt membaca.hehe.orait.=)

sama tapi tak serupa.


nor afiq haikal


ali naufal

harini aku senang hati nk upload gambar-gambar.tetiba je aku terjumpa gambar ni dalam laptop aku.dua orang sepupu yang sebaya.dua orang yang berlainan tetapi tembam dia sama je.hahaha.diorang ni sebenarnya anak buah aku.masa ni diorg umur nak dekat setahun.sekarang umur dah setahun lebih nak masuk 2 tahun.nak tau sebab apa ek aku upload gambar ni?sbb aku geram ahh!!hahahahahaha.....

tersenyum kembali.


2009 (reunion with ex-smtmt batch 01/02)

aku suka dgn gambar ni.saja je aku masukkan gambar ni sebab aku rasa seronok dan tersenyum sorang2 bila tgk gambar ni.banyak benda yg tergambar tentang gambar ni.gambar ni di ambil masa reunion kat putrajaya sebelum aku fly ke uk.berbuka puasa sama-sama sebelum pergi karaoke ramai2 kat alamanda.ini kali pertama aku jumpa dengan kawan-kawan sekolah sejak abis SPM dulu.semua dah berubah.ada yg sudah bekerjaya.hehe.yang dah kahwin pun ada gak.seronok bila dikenang balik kenangan dulu2.bila agaknya dpt berjumpa lagi dgn korang semua.rindu dgn semua!cheers mate!

fokus

Tuesday, May 11, 2010



adakah aku ni merasa terpaksa untuk menggembirakan dan menenangkan hati?apa lagi yg perlu aku buat sekiranya masih lagi dianggap tidak sepatutnya.mendiamkan diri adalah lebih baik sebenarnya tetapi bagaimana sekiranya aku perlu menghadapai exam yg semakin dekat?.aku perlu bergerak melakukan sesuatu.perlu bercakap dgn orang atau kawan.aku perlu gelak dengan kawan - bercerita dan bergurau sesuatu yang lucu.mendengar lagu-lagu dari mp3 aku.kerana ini semua bukan aku suka-suka inginkan.kadang2 setiap petang bermain bola bersama2 kawan-kawan mat saleh kat padang - seronok bermain dgn orang tempatan yg friendly.ini adalah satu terapi yang bagus bagi aku untuk memfokuskan sesuatu.

sekarang aku perlu berada dalam mood yang baik untuk memfokuskan study aku.hanya tinggal beberapa masa sahaja lagi untuk aku mencapai cita-cita aku.kerana aku menganggap tiada yang mustahil untuk aku capai sekiranya aku berusaha dan bertawakal dengan sepenuh hati.aku bukanlah seorang yg bijak dan pandai dalam pelajaran.pernah dulu aku dihalau dari kelas sebab melawan cakap cikgu.malah di maki hamun.aku tau aku ni nakal ketika di sekolah.bergaduh ketika di sekolah dan macam-macam lagi.keputusan SPM aku pun teruk - mungkin betul doa cikgu itu yang tidak menghalalkan ilmu dia kat aku.aku tak faham cikgu jenis apa ni.tak ikhlas mengajar kot.aku tak pernah berputus asa.

aku mengambil jalan lain untuk aku meneruskan cita-cita aku.walaupun mengambil masa yg panjang untuk ke peringkat ijazah aku tetap bersyukur dengan apa yang aku kecapi sekarang.impian aku untuk melanjutkan pengajian di luar negara tercapai.aku hanya perlu berusaha untuk menghabiskannya.bersyukur kepadaNya atas apa yg dikurniakan kepada aku.

sangat tidak dilupakan kawan-kawan di malaysia tak kiralah kawan dari sekolah rendah,menengah,ikbn,gmi,uni of sunderland yang banyak memberi aku kekuatan dan keyakinan pada aku.juga kawan-kawan dan orang tersayang yang aku kenal sepanjang aku hidup sehingga hari ini.terima kasih.aku sayang semua!mungkin sekarang ini aku merasa sangat terharu bila mengingatkan balik kenangan-kenangan aku dulu.biar yang buruk ataupun yang baik.

terlalu banyak pengalaman yang aku lalui.ini sangat mematangkan aku.aku bersyukur.aku berasa puas meluahkan sesuatu dalam hati yang terpendam dgn cara ini.masa pantas berlalu.aku tidak punya masa lagi jika terus terleka.fokus!

stay.

Thursday, May 6, 2010



Sound straight from the twilight
Has me up all night
I can't fall asleep 'cause I keep thinking of you
And I saw a shadow outside my window and it's you.

All my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay
With the moonlight dancing free
And there's no one but you and me
There's no reason to go astray
Please stay.

Making up a story
It's the way you're looking at me
If you think that this is funny, it's just you.

Try and think about it,
If you're heart is closed don't lock it,
Keep your keys back in your pocket,
Think this through.

Please stay with me
Just stay with me
and I will take you to Foreverland
Just stay

maaf

sejak akhir-akhir ni memang aku sedang bergelut untuk menyelamatkan sesuatu yang aku anggap sangat serius.selagi aku terdaya, selagi aku belum menutup mata aku akan berusaha memperbaiki dan terus bertahan.keadaan aku yg keseorangan jauh dari keluarga dan kawan-kawan membuatkan aku rasa perlu tabah dalam menghadapinya.
ya! beribu batu jauh aku pergi kerana ingin mengejar cita-cita aku.aku sendiri yg mengambil risiko ini untuk tinggal jauh dari segalanya demi cita-cita.aku perlu tabah.bila berjauhan saja mulalah aku emosi.kadang-kadang emosi ini datang secara tiba-tiba tanpa disedari.
aku minta maaf!
aku masih perlukan kau bersama-sama dengan aku.mungkin ini balasan tuhan kepada aku dari dosa-dosa yang pernah aku buat dulu.'Ya Allah, kau panjangkanlah umurku dalam keadaan yg beriman, kau pendekkanlah umurku juga dalam keaadan yg beriman'.
aku perlukan pertolongan.perlukan sokongan.aku tak kuat nak menghadapi ini sedang aku tiada siapa-siapa disini.aku sangat mengharap dari kau supaya mempertahankan ini bersama-sama.
sangat mengharap!
masa terus berlalu.banyak sudah aku lalui.banyak sudah salah yang aku buat.aku mengaku.aku tak pandai dalam menguruskan hal-hal remeh ini.dari masa-masa inilah aku banyak belajar memahami kau walau banyak lagi aku belum faham dan ia sangat mematangkan aku.
tapi itu usaha aku.usaha yang aku anggap sangat penting untuk ini.
masih lagi tengiang2 di telinga aku.saat kau bercakap sesuatu dengan aku yang kita anggap benda ni sangat serius.aku suka.dari sejak itu aku ingin bertanggungjawab dan berusaha mempertahankan kerana aku tau setiap kata-kata memang mudah diucap tetapi untuk melaksanakan memerlukan pengorbanan yang tinggi.
dari mula lagi aku membuang perasaan-perasaan negatif dan membiarkan minda aku terbuka untuk memberikan aku keyakinan dalam diri.tapi terkadang sikap cemburu itu tetap ada.ikhlas dari aku.walau aku tau kau menganggap yang aku ini tidak akan dapat faham tentang kau.tapi aku tetap bersungguh-sungguh.
tiada siapa dipersalahkan dalam hal ini.aku masih ingin mempertahankannya!tidak ada sedikit pun dalam hati aku ini terlintas untuk pergi.aku nak kau tau yang aku tak pernah berniat untuk menyakiti hati kau.aku mintak maaf sekali lagi.

Positif

Friday, April 30, 2010

ahh.
aku rasa x stabil langsung.
aku ingin bercakap dgn seseorang sekarang ni.
tapi tak boleh.
aku nak seseorang tahu apa yang aku rasa.
mungkin aku perlu menggunakan pendekatan yang lain.
cara yang lain.
sebab aku terlalu jauh.
atau ada pengaruh dari pihak lain?
tidak!
aku hanya fikir yang positif.
cuma sekarang hanya mampu berusaha dan berdoa.
minta ketenangan dariNya.amin.

love buzz

Wednesday, April 28, 2010




Would you believe me when I tell you
You're the queen of my heart
Please don't deceive me when I hurt you
Just ain't the way it seems

Can you feel my love buzz?

Hujan Batu!

Monday, April 5, 2010




Hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri.ya! memang hujan batu itu membuatkan aku selesa dan rasa sangat aman.aku dah pulang buat seketika dan sekarang ini sedang asyik menikmati cuaca panas dan hujan pada suhu yg maksimum.akhirnya dapat juga aku membalas segala dendam yang selalu aku mimpikan.haha.sarapan pagi yang enak,makan tengahari dengan lauk pauk yang sedap,minum petang yang tenang dan makan malam yg berat-berat.

Lepak mapley sambil pekena teh tarik dengan roti canai pastu tgk bola dgn kawan-kawan.fuhh!dah lama tak rasa keadaan macam ni.*macam dah bertahun2 pulak aku duk england tu.padahal baru x sampai setahun.tak kisahlah.janji dapat lepaskan gian.bawa motor dalam keadaan panas terik dan bawa kereta menempuh kesesakan jalan raya di MRR2 pun aku boleh jadi seronok.gila! pun aku x kisah. Dan yang membuatkan aku bertambah tenang dan gembira di sini bila aku dpt berjumpa dgn RJ yg sgt comel dan M itu.ILYSMRJ!

objektif projek?

Sunday, March 14, 2010

hmmm..malas betul aku bila dengar aku kena tukar objektif projek utk final projek aku.time is running out.gila ah!.

sebenarnya aku sendiri pun x pasti main objektif aku sebelum ni.akibat malas punya pasal nk research la ni.ok.sekarang aku terpaksa modify title projek aku.terpaksa ok.jadi bermula lah kerja pengubahsuaian.dan mcmane ntah aku tetiba je boleh dpt idea baru.tetiba aku terbuka satu file dari pc Wan.title slide tu lebih kurang pasal apa yg aku buat.pasal Ergonomics case study gak.

jadi kesimpulannya aku ubah sikit tajuklah..hehe..pastu objektif projek tu aku refer dari slide tu.setel.tak ambil bulat2 pun sbb x best objektif slide tu.aku goreng lain.haha..ok lah tu.yg lain2 aku researh sendiri.semua berjalan lancar.ergonomics case study in conventional milling machine. :)

tekanan otak

Monday, March 1, 2010

dalam beberapa hari ni aku rasa mcm nk pecah je otak aku.dah la seminggu aku selsema + batuk.tidur ke kiri x boleh ke kanan x boleh.hidung pulak tersumbat.bila aku berdiri xnak pulak ras hidung tersumbat.bila aku baring je ‘dia’ mula buat hal.arhh..dah mcm2 ubat aku amik.paracetamol pun aku telan.ubat selsema klinik al-azim pun aku telan (mok bawak dari malaysia).ubat batuk cap vicks (honey+peppermint) pun dah sebotol aku minum.nak buat mcmnae lagi pun xtau.pasrah je.assignment pulak melambak2 nk kena submit dlm seminggu ni.dengan hydraulic design yg terlalu complicated dan ditambahkan lagi dgn assignment terpaling susah di dunia, operation management (bagi aku lah)..haha..x susah mana pun tapi kerja tu perlu fokus 100% dari 3 bulan yg lalu.tapi ni sbb kerja last minit.padan muka aku dan kawan2 aku (sbb diorg pun sama gak..hahahaha).dengan kesihatan yg sedikit mengganggu ni membuatkan rasa lagi mcm syiall.


Nak di jadikan cerita pulak, sabtu 27/2 semalam ada sports carnival pulak kat Sheffield organize by malaysian student uni of Sheffield.aku pulak main futsal.yg nk pergi dari sunderland ni mmg ramai.tapi masalahnya transport pulak xde.tak cukup lagi 2 kereta @ 9 orang lagi xde transport.kereta aku pulak x boleh nk bawak sebab Awe pakai tuk kerja delivery aritu.terpaksalah pergi sewa kereta.yang kena jadi driver pulak adalah aku.arghhh..terpaksalah buat2 suka padahal malas gila nk drive sbb selsema + batuk ni. Kitorg plan nk bertolak dlm kul 3.30 pagi.tapi last2 kul 5 pagi baru bertolak.ingatkan x sempat sbb masing2 belum pernah smpai sheffield.mmg masing2 speeding kat highway.aku bwk average dalam 90-100mile/hour gak la.tapi seb baik masa tu penyakit aku x buat hal.haha.


Yang paling x boleh blah time tgh main futsal kat ctu salji pulak turun kejap (sbb main outdoor pitch) pastu hujan renyai pulak.sudahhhh.memang rasa lagi nk demam la aku ni.masa balik drive tu seb baik ada sorang member aku x tidur boleh ajak sembang2.mata aku mmg dah mengantuk gila time tu tambah pulak batuk2, penat.disebabkan aku terbaca signboard kat highway tu “tiredness can kill” terus aku ajak member aku sembang sambil makan coklat dan hisap rokok dunhill untuk hilangkan rasa mengantuk dan penat (dalam hati takut ni).kadang2 tgh drive tu pun aku boleh terfikir pasal assignment yg nk kena submit.kepala otak jadi resah je bila teringat.kadang2 aku rasa mcm nk cepat smpai je rumah.aku pecut gak sampai 100 mile/hour.pastu perlahan balik.badan rasa mcm nk patah.kan best kalau kat sini ada tempat urut badan dan reflexsologi.mmg aku akan jadi pelanggan.





Sampai je rumah memang semua penyakit sendi aku dpt rasakan ada dlm tubuh aku.tulang reput pun ada gak.arghhhhhhhh..lepas je aku smpai rumah dalam kul 7 malam lebih, aku mandi2 pastu aku terus tido dlm kul 9 malam.sedar2 dah terang balik.rupanya dah kul 10 pagi.memang x sedar langsung.Alhamdulillah selsema ngan batuk aku x bertambah teruk.semakin kurang aku rasa.Sekarang ni hanya assgnment sahaja yg berlegar2 dalam kepala otak aku!aku kena tenang tapi bertindak dgn bijak sekarang ni.Walau apa2 pun RJ juga yg byk memberi aku semangat tanpa henti2.

kekenyangan....

Friday, February 12, 2010

dah dua minggu aku kenyang makan pizza je.mentang2 keje delivery pizza.okay,cukup.sebenarnya aku rasa penat+bimbang sebab byk assigment nk kena submit dalam masa terdekat ni.

Pertama yg sgt penting, drawing utk projek hydralic piston design.nak draw pakai Catia ke,Inventor ke, aku pun xtau.Aku kena refresh balik sebab dah berbulan2 aku x usik langsung software tu.tapi memang xde masalah.Kedua ialah assignment Prof Den K Wilson, operation management..hehe..aku x start ape lagi.tapi semua bahan dah kumpul..

Walaupun aku mcm ni, tapi aku ada semangat baru..hehe..semua kerja buat tersenyum je.cuaca sejuk pun aku rasa suam2 je.haha.seperti kata dia, semua terISI. thanks buat RJ

Cerita Itu Ini 3 (UK edition)

Monday, February 1, 2010

Oke.ini perkara yg berlaku kat aku mggu ni..

Satu.
Akhirnya aku dpt beli kereta kat cni.Kereta tu murah je baru GBP550 je.Citroen Xsara 1.4i.Tapi kongsi ngan housemate.senang nnt nk pergi mana2 dan yg penting untuk buat kerja delivery.

Dua.
First job aku kat cni dengan Awe.Dapat call dari Papa Pizza yg dia nk pakai org delivery.GPS kitorg masa tu x sampai lagi order dari Ebay.Terpaksalah pinjam dari Daus.Thanks sbb bg pinjam GPS TomTom.Kitorg kerja dari kul 5pm sampai 11pm je.Alhamdulillah berbaloi juga.Tapi kerja ni hanya part time.on-call shj..

Tiga.
Interim Report kena hantar pulak hari Jumaat mggu ni.Masing2 kelam kabut lah nk siapkan.hahaha...sampai x tido langsung.Yang buat pening tu nk kena buat Gantt Chart je..masing2 xtau nk isi apa dalam chart tu..Akhirnya siap jugak..

Empat.
Perlawanan futsal dalam University Futsal League.Kena lawan pulak dengan kawan2 sendiri.Team aku Black Dog Bone lawan team classmate gak Rocky FC..semua malaysian..lawan tetap lawan, kawan tetap kawan..hahaha..memang main bersungguh2 la..xde sape2 yg tercedera.Keputusan berakhir dgn seri 2-2.Walaupun team aku dah leading 2-0 tapi masih tak menyebelahi team aku.Team Rocky main mmg best.Ape2 pun hari tu mmg enjoy!!

Lima.
Man U menang bergaya keatas Arsenal 3-1.Kitorg pergi tgk ramai2 kat rumah budak2 Roker.Penuh kat living room tu time aku sampai.Tapi penyokong Man U lg ramai dari Arsenal kt ctu..hehe..tuan rumah menghidangkan nescafe panas tuk kitorg.terima kasih..Glory2 Man U!!

TAMAT

Lamb of God @ O2 Academy Newcastle


Kali ni mmg aku saja je nk post entri ni.sape yg x teruja bila dapat tgk band yg agak mustahil untuk dtg malaysia.tapi x mustahil diorg boleh dtg gak klu ada sponsor besar sanggup biayai diorg.Huhh..mmg x sabar nk tgk band2 besar ni main.Kebetulan mmg dkt pulak dgn tmpat aku belajar.Memang x dilepaskan peluanglah aku nk pergi tgk live kat O2 Academy Newcastle.Akhirnya semalam tiket tu dapat gak aku beli.Lamb of God,Job for A Cowboy dan August Burns Red tu beb.Antara nama band2 yg besar dalam industri Metal/Hardcore..yeahh x sabar nk tgk ni..

Homesick+FYP

Wednesday, January 20, 2010

homesick!....yaa mmg aku homesick sekarang ni..sekarang ni internet dah ada blk kat umah aku..senangnya hati rakyat marhein millfield house.dgn assignment bertambah byk ni senanglah aku nk wat keje dgn adanya internet.tetapi aku teringat dgn family aku kat malaysia..xtau nape..project title untuk final project aku yg agak rumit lagi membuatkan aku nk balik malaysia..yaa..ergonomics and safety in hand tool design.memang title ni sgt familiar ngan aku.tapi aku xpernah langsung terfikir untuk buat research pasal topic ni..huhh..aku dah xda masa lagi untuk menyiapkannya.terpaksa aku berusaha.tambah tekanan lagi bila aku asyik teringat nk balik malaysia je..

aku rasa lama gila aku x update blog ni..lama gila lah..hahaha..tetiba update pasal entri ni pulak.hehe.mmg dah teruk aku nih..alhamdulillah aku dah dpt tiket balik akhir bulan 3 ni..return dari newcastle.hanya menunggu masa nk jumpa mak aku..rindu gile.(mcm budak2 la aku ni)..setakat ni projek aku berjalan lancar.ditambah lagi dgn keadaan cuaca yg bertambah baik.goodbye my mr.snowman..your life is no longer yet.aku dah boleh mula berbasikal kemana2 terutamanya murray library..time g london tu best je snow xde..ramai aku tgk org pakai fixed bike.kat sundie ni susah sikit sbb jalan byk yg licin..btw, hope everything is ok and i can continue my project because i oredy have my flight ticket back to my hometown..yahoooooo....