Nafsu.

Tuesday, June 1, 2010


Dah lama betul tak pergi newcaslte.asyik busy dgn exam je. sebenarnya exam ada lagi satu paper dgn presentation. tapi disebabkan harini kat UK bank holiday, kitorang pun holiday gak dari study. hehehe. tiba-tiba je housemate aku ajak pergi newcastle. katanya nak pergi TK-Maxx kat newcastle nak cari seluar. mula-mula memang malas nak pergi sebab mana ada duit nak shopping ni. lepastu dia cakap nak pegi makan buffet kat Gekko. fuhhh..tanpa berlengah aku terus mandi dan siap. kalau pegi makan kat situ memang aku 'on' punya! bab makan-makan ni aku memang no.1 beb.

Apa yang bestnye kat Gekko ni? haaa ni aku nak habaq mai ni. kat situ yang bestnya buffet dia murah gila. £6.99 untuk satu kepala. ada pulak diskaun 10% untuk student. lagi pulak kitorang ni student, jadi kau kiralah berapa je kena bayar. makanan apa yang ada? perghhhhh...yang bestnye sbb ada makanan Malaysia lah. makanan Thailand, Singapore, China dan Jepun pun ada gak. dahlah makanan South East Asia ni limited sangat kat UK ni.





Menu yang menjadi pilihan kitorang kat Gekko ni ialah:

-Mee goreng
-Nasi goreng kampung
-Bihun goreng singapura
-Ayam sweet sour
-Daging black pepper
-Sotong goreng tepung
-Ayam Lemon
-Sushi
-Oyster Mushroom
-Vanilla ice-cream
-Pisang goreng

dan macam-macam lagilah. makanan western pun kitorang tibai gak. walaupun dah biasa makan. aku sebenarnya dah lupa menu apa lagi yg kitorang makan. tapi memang banyaklah. siap tak abis lagi dah ambil yang baru. semua nafsu macam nafsu kuda. HAHAHAHA. apa-apa pun kalau kitorang pergi newcaslte, memang ni tempat singgah makan pilihan utama kitorang. lepas makan baru gerak pegi TK-Maxx kat monument. aku sempat sambar jeans Ed-Hardy sehelai. yang ni aku memang tak boleh tahan. terpaksa beli sebab harga tgh less kaw-kaw. hehehe. jangan jeles haaa. bukan main happy lagi budak2 ni. okay, sekarang aku rasa nak gelak lah.HAHAHAHAHAHA.tetiba je kan? masing-masing sudah bergaya dengan sunglasses. Ohh lovely summer at Newcastle!!



4 komen:

Mr feckry said...

ala kim, aku hari2 makan tu semua

mr.donut said...

cibs kau!memanglah.aku kalau xdpt mkn tu semua jadi gile kau tau.hahaha

haniguess said...

nak shoppping gak!!!!!!!!!
nak jugak ler

Okada said...

wei..akim..aku nak gak..hahaha..
msti ko xknal aku...