kos RM2800++??sudah siap...

Sunday, November 23, 2008


die plate


thrust plate


punches (bending punch, cut-off punch & trimming punch)



haiyaa!!..suda seminggu lebih baru vendor itu hantar balik..lambat gila aku tggu..akhirnya siap juga!!wirecut process complete..

Ape nak jadi la budak2 ni...hishh!!





Ape kes plak ni??selambe je dlm workshop dgn pakaian macam ni..hahaha..Opie gamba yang atas dan Zek gamba yg bawah..ape leh buat..korang ni super senior..kahkahkah..itu semua xpenting, yang penting projek mesti siap..klu Abg Mat tau ni mengamuk dia!!

Jangan marah haa!!..

ape nak buat ni???

Friday, November 21, 2008

baru je td aku dapat offer letter dari University of Sunderland dalam course BEng (Hons) Manufacturing Engineering.aku dapat top-up setahun je.terus ke final year kat sana.Intake September 2009.Aku x bgtau mak aku lagi.setuju ke x orang tua aku ni.yela...mane xnye aku la sorang paling terejal (org melaka punya bahasa = paling nakal) dlm family nih.kang mak aku cakap "kau ni biar betul?","betul ke ni?" dan macam2 lagi..hehe..Balong ngan Bangah setuju je..sbb aritu aku dah ckp dah kt diorg pasal ni.belajar da la kurang pandai dari si Kebab (Akram)..hahaha.."Kebab,aku dpt g UK","tapi mcm x percaya je dpt offer ni"..pergi atau tak pergi mmg tak tau lagi..baru dapat offer je..yang penting sekarang aku kena bgtau mak aku gak..Glory-Glory Manchester United da xde la klu aku ke sana..kena sokong Sunderland lak..hahahaha...

music againts racism@kl tower.

Monday, November 17, 2008

last-last aku berdua je ngan apiz yg pergi.smpai je sana da pukul 2.15 camtu.masa tu band julie goes overseas dah nk abis men dah.sebelum tu bunkface men aku xpat tengok.adoiyai..niat mmg nak tengok bunkface.tapi xpe byk lagi band2 lain yang otai2 ada..haha..gig againts racism ni mmg bebudak hardcore ramai gila..aku suka tgk diorg moshing..tgh aku jalan nk beli air kat bawah, bleh terjumpa lak shrek tgh jual baju-bajuan..hehe..aku pun singgah jap dan sempat tolong dia mem'promote'kan baju design chantQ tu..lepak kejap je.."aku chow dulu shrek, nak masuk la layan lagu".

yang paling menyirap darah ni bila tgh layan hardcore tetiba hujan lebat gila vavi.masa tu dlm kul 3.30pm.bersepah crowd lari untuk berteduh.yela,masing2 nk selamtkan slr yg mahal tu.nanti rosak.aku pakai henset je amik gambar time tu pun berlari gak la menyelamatkan harta benda persendirian dari terkena air.dalam kul 4.45pm baru hujan berenti.

aku ni memang minat lagu hardcore old skool.apelagi bila tgk second combat perform.memang mengelabah aku di buatnya..tapi xreti nk moshing2 yaa..just layan hentakan dram yang laju tu..byk band2 yg best..pelbagai jenis genre lagu ada.reggae,skapunk,indie rock,street rock,hardcore,punk rock.rock kangkang pun ada gak tau.tu yang macam2 org bleh jumpa kat sini.da macam rock the world la..tp cuma kecik sikit je.memang enjoy gila aku ngan apiz kat ctu.

tunggu smpai malam barulah peminat2 indie rock n roll menganas plak.sinopsis,couple,the times ngan OAG perform memng best!!!rock n roll bebeh..tak lupa gak ngan band The ACAB.diorang bawa lagu lama yg lama tak didengari, racial hatred 2 ngan street of uptown.aku ngan apiz pun nyanyi sama2 la..layan dowh lagu lama2 ni.zaman aku sekolah-sekolah dulu tau.byk band yang men hari tu.aku tak dapat lah nak sebut satu2 yaa.smpai abis gig aku layan.dalam kul 10.30 baru la perut terasa lapar.(aiks?perut ni tau-tau je gig da abis,baru nk meragam plak)..da sampai kajang baru la singgah makan kat mapley..pasal gamba, nnt di'upload'kan.sebenarnya battery aku da kong.jadi xbyk gambar dpt diambil..haha..rugi siot!!


aku baru je smpai.tgk langit da mendung


mosh wanted!!

battle of the band

Friday, November 14, 2008

pukul 9 malam dak apis sms aku cakap otw dari kajang.selang berapa minit dak nik plak call aku tanya aku kat mana. "wei,mari berdansa"."aku,anam,din (baru amik kat ktm)otw pergi rumah kau ni,kau tggu kat rumah". masa tu aku tengah makan ayam goreng crispy. perut tgh lapar gila. belum makan malam lagi nih. band bdk umah aku xdpt plak masuk final - band wirecut.tp korang men best malam kelmarin dgn lagu neil young - keep on rocking in the free world. xde rezeki korg kali ni kot.

malam ni plak memang dah plan nak pergi tengok grand finale battle of the band kat gmi. tapi ada 5 band je yang masuk final. sampai2 je kat dewan multipurpose tu, band pertama dah start main. band member aku lak tu. dah lambat ni. masa tu dah main lagu kedua, nidji - hapus aku. aku nk dengar lagu yg pertama tu. diorg bawa lagu dari jason lo. ape tajuk ntah. nama band dah xbleh tahan - gerimis embun pagi..hahaha...kreatif melampau bebudak nih..ada gak member aku sorg lagi nye band - the creeps reptile and tin tin..hahhh...lagi kreatif tahap gila vavi..tapi nasib baik diorg bawa lagu best dari stereofonics - dakota. sound effect diorg mmg best. lagu best!!! aku pun terus ke depan memerhatikan gerak-geri mereka bermain..haha ayat cam hyal..

ada lagi 3 band yang main semua meng'import' pemain dari luar.tu yang kurang sambutan dari penonton2 nih.aku pun kurang menyokong! hehehe...yela..baik aku sokong band member aku. walaupun kita ni kena menyokong our local band..ahh..ckp banyak laa..adat pertandingan ada kalah dan ada yang menang.ya! malam tu memang malam budak2 gmi - tool & die. mana tak nye, gerimis embun pagi dan the creeps reptile and tin tin menyapu tempat pertama dan kedua.lepas tu ape lagi aku pun pergi meraikan kemenangan...malam tu dak anam macam nak patah tengkuk aku tgk..masing2 macam belodok..hehehe..dengan aku aku terguling2 atas lantai..hahaha..bodo punye budak yang tolak tu..di sini aku upload gamba2 kegembiraan..yeahhh!!!


semua disini adalah pelajar2 semester akhir..haha..semua wat kpala..sape brani marah?


ni kat belakang stage.bahagian menghuru-hara keadaan bagi kat bebudak nih..rock on!!


wirecut.ni lah band bbdak rumah aku @ bbdak kelas aku..keep on rocking in the free world!


ya!memang sedang gembira bbdak2 nih..walaupun xmasuk final..drummer terbaik adalah luqman yg di tengah-tengah..from metal/hardcore to grunge..hahaha

battle ni sempena gmi graduation day.akhir skali tahniah kepada semua senior2 aku yang grade esok - happy gmi graduation day!!..

klcc.uk education fair

Sunday, November 9, 2008

mula-mula bdk2 ni janji nk kuar g klcc dlm kul 10. ape kejadah pepagi buta nk bangun hari-hari cuti ni. Tido dah la lewat sbb tgk bola Liverpool vs. West Bromwich. Aku pun setuju je (mcm bleh bgun awal je)..pada keesokannya (harini la) semua jangkaan aku mmg betul..semua tgh membongkang lagi kul 10..(sebab kul 11.30am aku terjaga suma baru bangun gak)..hahaha..perut pun da lapar. Ape lagi aku pun mandi pastu g goreng sosej ngan ayam crispy kat dapur.makan ngan nasi yg member aku belikan.last2 kul 2.30pm gak baru keluar umah amik tren kt ukm.

bebudak ni pun dah tggu kat situ.Farid,Abah,Pakman,Irman,Raja,Kimi ngan Wan..wahhh!!…ramai gak yg nk pegi ni..mlm td kautim ngan farid dan abah je..cantik gak la..ramai2 ni boleh bising2 sikit.sampai je kl sentral bleh terjmpa lak Apis,Amin ngan kawan dia (ape ntah nama lupa lak).Apis ni bdk MFi.Amin ngan kawan dia plak budak lagenda college kat mantin.diorg pun nk g education fair tu gak.pelik gak nape tetiba je semua org naik tren ni?peduli la..yang penting ramai plak geng yg ada..huhu..sampai fair tu dlm kul 4 lebih gak la..mcm2 beg dapat..pening nk bwk cmne..xsemua booth aku pegi..booth University of Sunderland ngan Staffordshire je aku byk lepak..sbb aku mmg da apply da university tu tp under consultant.tggu je offer letter bulan depan atau January ni (terima kasih kepada Nazza Education – Kak Anita).saje nk amik prospectus kt situ je..

pusing punye pusing kt klcc,ape lagi pegi makan la..perut da menyanyi..kfc menjadi pilihan kami di kl sentral..itu baru pencuci mulut..pastu balun lagi dunkin donuts..farid yg pegi beli..fuhhhh..kenyang gila vavi..hahaha..dalam kul 8.30 baru sampi blk ke bangi...


pakman buat owg anjat ahh...


orang tu suruh register, kimi ajak amik gamba plak..


candid je ni..ia menunjukan waktu-waktu solat sebenarnya..

uk education fair ni mmg da lama kitorg tggu2 tuk dptkan info tuk smbung blaja..akhirnya dpt gak info2 yg menarik..klu de rezeki kami alhamdulillah..heheh..

Final year project? Situasi yg genting.Badan pun dah letih.

Saturday, November 8, 2008

Ya! Memang dalam situasi yg genting ni..petang td baru je aku ngan group member aku siapkan plate2 tuk surface grinding. 4 plate dan satu punch block siap di grinding. Sebab ape kena siapkan hari ini gak? Ini sume pasal nk kena hantar ke company luar kat Serdang untuk buatkan proses wire cut pagi isnin ni. Supervisor aku ckp, "pukul 10 korg sume standby kat kompleks teknologi 3, jgn lambat!".

Masa minum petang td pun aku da tanya kat bebudak group aku, "mcmne ni?". Diorg kate kita update drawing kaw2 punye sblm tunjukan kat company tu. Sebab diorg kena follow design yg aku buat tu. Klu x mampus offset. Dah la proses wire cut ni precision gile. Arghhh..xpe2. Setakat nak prepare drawing tu ape ada hal tp masalah nye, takut company tu byk songeh lak time nk jalankan proses tu. Dah la group aku nye bajet tinggal bape ribu je ni. Lebih kurang 3 ribu ringgit je ni.cukup ke ni?ntahla..

Haritu hantar proses hardening dah kena lebih kurang rm300. Aku bajet ingat dalam rm100 lebih je. Standard parts x smpai2 lagi ni. Yang tu x tau bape ribu plak kena. Ok2. Yang pasal bajet ni xpayah cite la. Yang penting skrg pasal wire cut. Ini kire mcm proses terakhir la dalam pembuatan die(acuan tekan) set ni. Itu yang aku katakan yang skrg projek aku ni berada dlm keadaan genting.

Nak update drawing malam ni malas lak. Sbb aku nk tgk bola MU vs. Arsenal. Ape ni?bola..bola..bola..tu je yang aku ingat..takpe ahh..bola ni sebahagian dlm hidup aku gak..he2..sbb sok malam ada lagi waktu tuk aku update. Harap2 bile semua proses ni siap, pastu x offset bila assemble. Pastu group aku bleh rilek je sementara tggu standard parts sampai. Hahahaha….apa lah yg aku merepek ni!....benda x hantar wirecut lagi da fikir nk rilek2..Tapi kira gempak gak lah budak2 bacth aku buat final projek.Sebab kitorg dah la mula lambat pasal mesin x pasang lagi (pindah kampus baru kat Bangi). Due date akhir bulan Disember ni. Banyak gak la masa yang ada untuk troubleshoot nanti. Yang penting sekarang, isnin ni aku ngan group member kena standby kat company tu, untuk tengok2 kan diorang jalan kan proses tu..

Minggu yang sangat meletihkan!!!..”Abah, Opie, Raja, projek kite ni mcm dah nk siap kn?”, “korang memang bagi kerjasama dengan baik!”. Aku sangat gembira dengan korang!...

Bit The Medusa - Dimbo Dimbo Let's Go!



Mari-mari kita layan video nih..kali ni aku upload video Bit The Medusa dr Jakarta Indonesia. Layan seh dgr lagu ni.bru2 ni aku tgk diorg perform kat event colourama 2008 best jek.tu yg tetiba aku nk upload video lagu ni.happy je layan lagu nih.layannnnnnnn…hahaha..dimbo dimbo lets go!!!!

Music Against Racism

Thursday, November 6, 2008



Aku rasa mcm best je gig ni (da macam konsert kot)..sebab menggabungkan semua genre music kat malaysia nih..yg jiwang-jiwang x main eh..teringat masa dulu-dulu.rajin dgr lagu Oi! ngan hardcore old skool.skrg ni layan plak lagu2 indie.yg penting semua music ni pure 100% band dari malaysia.mcm rugi je klu aku xpegi tgk.mesti kena pegi ramai2.haha.confirm kena ajak bebudak ni pegi lagi sama2..One Love, One Heart, One Nation..jom2 pegi ramai2 kat KL tower 16 november ni.

Say no to Drugs, Say no to Alcohol, Say no to Fighting and of course Say no to Racism!!!

Exit Rock Musica

Wednesday, November 5, 2008

Haaa....yg ni mmg aku(Acu) tgu2. da lama x tgk band favourite aku, macam Couple, Muck, Disagree ngan One Buck Short perform. Band2 lain pun mmg best gak mcm Frasa, The Times, Harmacy, dll. datang nk awal (cam xpenah g gig lak)...hehehe. ni sume dak2 ni la..Tp bagus gak datang awal bleh tgk special performance dr White Percussions. Gempak ar diorg men. Aku siap duk depan2 lagi layan ngan bebudak nih. Security kat ctu mmg terbaik. Tapi bbudak ni lagi terbaik!!! haha..syok gile layan Disagre ngan dak Nik, Din, Lemang, Joe, ngan Anam. Aku xbleh tahan bile tgk dak Din siap mintak pick guitar lagi masa Disagree abis perform. Dapat lak tu!! Din, ko mmg terbaik la! Seb bek ko x tabik hormat masa nk mntak pick tuh..he2..terima kasih kat Nik, Anam, Lemang, Joe, Din, Adie, Ana (dtg lmbat sbb ada paper ptg tuh), dan x lupa jgk kat Shrek sbb bg ktorg lepak kat booth ChantQ..Masa nk blk dpt lak tgkap gmbr ngan Disagree..you're cool bro!!

Korang memang Terbaik lah!!!Enjoy!!




Colourama 08'

Memang aku(Acu) da tau da event ni dua minggu sebelum 1hb nov, tp buat2 xtau je. Tetiba dak nik ngan dak anam bleh ajak aku pegi lak. Diorg ckp jom kite layan bunyi-bunyian video game nintendo. Aku pun rasa benda ni nye event mmg gempak klu aku g ni. Sebelum ni aku mmg pernah dgr pasal Robot Asmara (M'sia), Local Drug Store (Indonesia), Bit The Medusa (Indonesia), dll. Tapi langsung xpernah tgk diorg perform. Aku hanya dgr lagu diorg dlm myspace jek. Rupanya2 diorg ni mmg gempak gila dlm bidang nih. Hahahaha. Aku, Nik, Anam, Joe, Ana, Lemang,ngan Din memang layan abes la masa diorg perform terutama Bit The Medusa, dari Jakarta. Melompat-lompat kegembiraan aku dan dak2 nih..nnt klu aku rajin aku upload gambar2 kegembiraan..huhu..

Colourama 2008 memang best!!