Malang sungguh!

Wednesday, April 22, 2009

Hahaha...Hari ini aku ngan hadi baru ingat nak merempit pergi kerja naik motor hadi, tapi motor tetiba buat hal plak kat MRR2 Ampang.Enjin mati tiba2 xbleh start..Aku ngan Hadi dah cuak gile ah..bajet enjin motor jem..mane x nya, bila nk start enjin je tak mau hidup..banyak kali try tak boleh jugak..Apelagi menolak la smpai Taman Nirwana..Sempat singgah minum dulu kat mapley pekena teh o suam dulu sambil mengenangkan nasib pagi Rabu ni..haha..masa tu baru pukul 8.20 pagi.Nak call office pun xde orang lagi..sebab masing2 masuk kerja kul 9..Pagi2 dah berpeluh macam main futsal.Lepas minum tu aku ngan Hadi sambung perjalanan ke kedai motor..menolak lagi motor sejauh 3 km.

Bertambah malang lagi bila dah jumpa kedai motor belum buka lagi..fuhh menyirap darah..Tokey kedai ni nk meniaga ke tak ni?Tunggu lagi setengah jam baru la kedai tu buka..Kitorang adalah pelanggan pertama hari tu.Senyum lebar tokey tu tengok..Kitorng pun ckp la enjin mati tengah jalan kat MRR2 td..Yang paling tidak dapat masuk akal bila tengok tokey tu start enjin tu selamba je hidup..Aku ngan Hadi penuh dengan keinsafan bila tgk enjin motor tu hidup sebab ingatkan tadi ini masalah besar..kitorang kena *keledek ngan motor tu rupanya..Tokey tu cakap "xde masalah pun bro"..hahahah...Rupa-rupanya minyak hitam motor tu dah kering..takde ape yang rosak pun.Enjin motor tu jem panas je..Hangin satu badan la bro..Lepas tu apelagi terus tukar minyak hitam dan terus blah..Sempat balik rumah hantar motor pastu naik kereta pulak..Sampai keje lambat gila..Nasib2..

*keledek - kena tipu/dipermainkan

1 komen:

Anonymous said...

pdan muka ko..hahaha